fbpx

Κορονοϊός: Οδηγός Επιβίωσης για Επιχειρήσεις.

Η κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες να αναζητούν λύσεις επιβίωσης για την επιχείρηση τους εν μέσω της καραντίνας του κορονοϊού. Ο κορονοϊός αναμφίβολα έχει φέρει την παγκόσμια οικονομία σε ταραχή. Σύμφωνα με έρευνα της Goldman Sachs το 96% των συμμετεχόντων, κατόχων μικρών επιχειρήσεων δήλωσε πως έχει επηρεαστεί άμεσα από την κατάσταση. Ο οικονομικός αντίκτυπος και η ανάκαμψη θα διαρκέσουν μήνες, και ενδεχομένως να μη γνωρίζουμε ακόμα πόση ζημιά μπορεί να γίνει. Καθώς οι κυβερνητικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για την καταστολή εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι σημαντικό να δούμε κάποια μικρά βήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην εξομάλυνση της κρίσης που θα επιφέρει η πανδημία στις επιχειρήσεις. Φυσικά, βασική προτεραιότητα όλων μας κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας θα πρέπει να παραμείνει η υγεία μας, αλλά η διατήρηση της επιχείρησής σας με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες μπορεί να είναι εξίσου σημαντική.

Επιχειρήσεις που προβλέπεται να είναι επικερδείς κατά τη διάρκεια των μέτρων κατά του Κορονοϊού.

Ενώ ο κορονοϊός έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας και έχει ανατρέψει την συμπεριφορά των καταναλωτών, κάποιες επιχειρήσεις ενδέχεται να παραμείνουν επικερδείς ή ακόμα και να αυξήσουν τα έσοδα τους μακροπρόθεσμα, κατά τη διάρκεια των μέτρων κατά του κορονοϊού. Και λέμε μακροπρόθεσμα, καθώς η ελληνική αγορά βιώνει την απαγόρευση κυκλοφορίας μόνο 2 μέρες και είναι φυσιολογικό η ψυχολογία του καταναλωτή αυτή τη στιγμή να είναι πεσμένη μέχρι να ισορροπήσει στη νέα πραγματικότητα. Σύμφωνα με μελέτη του Forbes οι μεγάλοι νικητές από αυτή τη μάχη θα είναι οι εταιρείες οι οποίες έχουν επενδύσει στην online παρουσία ήδη και δεν βασίζουν τις πωλήσεις στα φυσικά τους καταστήματα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται αύξηση κερδών και σε παροχές υπηρεσιών που έχουν χρησιμοποιήσει τα τεχνολογικά μέσα για να αναπτυχθούν και να ανταποκριθούν στη στροφή του κόσμου προς την ψηφιακότητα. Συγκεκριμένα:
• Αλυσίδες Super Market που έχουν αναπτύξει δίκτυο παράδοσης κατ’ οίκον.
• Φαρμακοβιομηχανίες.
• Εταιρείες Τεχνολογίας (λογισμικά τηλεργασίας και meeting όπως το ZOOM έχουν ήδη επωφεληθεί, βιντεοπαιχνίδια, ηλεκτρονικά είδη και άλλα).
• Αγορές που βρίσκονται ήδη Online όπως e-shop (η Amazon προκήρυξε 100.000 νέες θέσεις εργασίας)
• Παράδοση Φαγητού κατ’ οίκον.
• Παροχή Υπηρεσιών μέσω Τηλεργασίας (Online Personal Trainers, Φροντιστηριακά Μαθήματα Online, Online Ψυχοθεραπευτικές Συνεδρίες).
• Μεταφορικές Εταιρείες.

Πως να μειώσετε τη ζημιά της επιχείρησης σας λόγω κορονοϊού.

Αν η φύση της εταιρείας σας δε βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς σίγουρα έχετε βιώσει ήδη τον οικονομικό αντίκτυπο. Πάμε να δούμε κάποια πρώτα βήματα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη ζημιά της επιχείρησης σας λόγω κορονοϊού μακροπρόθεσμα και θα σας ωθήσουν να εκμεταλλευτείτε παραγωγικά το χρόνο που σας αφήνει η έλλειψη ζήτησης.

Διατηρήστε την Επαφή με τους Πελάτες σας.

Οι καταναλωτές και οι πελάτες της σας τροφοδοτούν την επιχείρηση, σας επιλέγουν καθημερινά και είναι για την επιχείρηση κρίκος ζωτικής σημασίας. Διατηρήστε την επαφή με τους πελάτες σας ακόμα και αν δεν έχετε κάποιο ιστότοπο. Πλέον, όλες οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η διαχείριση της επαγγελματικής σελίδας σας στο Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα βοηθάνε, εκτός από το να προωθείτε την επιχείρηση σας σε δυνητικούς καταναλωτές, και στην άμεση επικοινωνία και μετάδοση μηνυμάτων στους υπάρχοντες πελάτες σας.

Ενημερώστε τους για τα μέτρα που έχει λάβει η επιχείρηση σας ενάντια του κορονοϊού και πως τα εφαρμόζει (πχ χρήση κατάλληλου ιματισμού αν πρόκειται για επιχείρηση εστίασης, τηλεργασία από το σπίτι, φροντίδα αδειών υπαλλήλων που νιώθουν αδιαθεσία κλπ.) Φροντίστε να υπάρχει διαφάνεια στις ενέργειες που λαμβάνετε για να μειωθεί το ρίσκο εξάπλωσης και το πως συμβάλετε στην κρίση.
Μην εφησυχάζεστε και προσπαθήστε να βρείτε προνοητικές λύσεις που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών σας. Παραδείγματος χάρη, αν έχετε μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών αγοράστε ένα πρόγραμμα live streaming και διαδώστε το. Αν έχετε κατάστημα εστίασης συνεχίστε να το λειτουργείτε μόνο με παράδοση κατ’ οίκον, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητά μέτρα για την προστασία του προσωπικού σας. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και τον επαγγελματισμό σας γιατί στους δύσκολους καιρούς το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.
 Μη κοινοποιείτε άρθρα από τα κοινωνικά δίκτυα από πηγές που δεν είναι επιβεβαιωμένες και αληθείς. Αυτό μόνο τον πανικό εξαπλώνει.
 Αν δεν καταφέρετε να εξυπηρετήσετε άμεσα κάποιο πελάτη λόγω έλλειψης, θέστε προτεραιότητα να εξυπηρετηθεί μόλις μπορέσετε. Το κοινό σας θυμάται πάντα ποιος ήταν δίπλα του στα δύσκολα.

Στρέψτε την επιχείρηση σας στις online στρατηγικές.

Το να στρέψετε την επιχείρηση σας στις online στρατηγικές είναι κρίσιμης σημασίας τη δεδομένη στιγμή αλλά ακόμα και αν δεν έχετε ήδη e-shop δεν είναι ακατόρθωτο να το καταφέρετε.
Αν έχετε ιστότοπο ή e-shop το οποίο δεν έφερνε τις πωλήσεις που επιθυμούσατε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποτυπωθείτε στη μνήμη νέων πελατών, καθώς με την απαγόρευση κυκλοφορίας, όλοι βρίσκονται στο διαδίκτυο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Επανατοποθετήστε το προσωπικό που πριν δούλευε σε φυσικά καταστήματα σε καίριες θέσεις για λογαριασμό του e-shop, τόσο για αύξηση των πωλήσεων όσο και για να μη χάσουν τη δουλειά τους.
 Χρησιμοποιήστε κανάλια όπως το Google Ads, Facebook Ads, YouΤube και πειραματιστείτε με την διαφήμιση. Δείτε τι έσοδα μπορείτε να αποκομίσετε από την προώθηση. Ακόμα και αν διανύουμε κρίση και μπορεί να μην έχετε άμεσα πωλήσεις όταν η κατάσταση αρχίσει να επανέρχεται θα έχετε επιτύχει αναγνωρισιμότητα και μακροπρόθεσμο όφελος.
 Δημιουργήστε online προσφορές που θα επωφεληθούν όσοι έχουν μείωση στα έσοδα τους ή αν έχετε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών δημιουργήστε κουπόνια εξαργύρωσης με καλύτερες τιμές που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κοινό σας μόλις περάσει η κρίση.
 Χρησιμοποιήστε το Internet για πωλήσεις προϊόντων ακόμα και μέσω των κοινωνικών δικτύων Facebook, Instagram ή Newsletter E-mails.
 Να είστε διαθέσιμοι σε όλα τα digital κανάλια επικοινωνίας, χρησιμοποιήστε το Facebook Messenger, What’s up, Viber, τηλεφωνικές κλήσεις, Skype προς όφελός σας.

Μείνετε Ενήμεροι για τις εξελίξεις και μειώστε τα κόστη συνετά.

Αν είστε ενήμεροι σχετικά με τις εξελίξεις και τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνητικές αρχές μπορείτε να μειώσετε τα κόστη σας. Ήδη υπάρχει ελάφρυνση φορολογίας για κάποιους κωδικούς δραστηριοτήτων και αναμένεται να αυξηθούν.
Παρακολουθήστε στενά τις εξελίξεις ώστε να μπορέσετε να κάνετε αίτηση για τυχόν επιδόματα στήρηξης που θα ελαφρύνουν έστω λίγο την κατάσταση.
 Μειώστε τα κόστη προσωπικού πολύ συνετά καθώς αυτό μπορεί να σας κοστίσει την απώλεια κάποιου πολύ σημαντικού εργαζομένου για τη επιχείρηση. Δείξτε ηγεσία και προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες συζητώντας με το προσωπικό σας τις εναλλακτικές για όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια και από τις δυο μεριές.
 Εξερευνήστε εναλλακτικές μείωσης ενοικίου αντί να εγκαταλείψετε ένα χώρο εργασίας για να συνεχίσει να κινείται η αγορά και να μην προκληθεί περισσότερη ζημιά.
 Αναλύστε και μειώστε τα κόστη επιχείρησης που δε φέρνουν έσοδα. Παραδείγματος χάρη μείωση πλεονάζοντος αποθέματος προϊόντων χαμηλής ζήτησης.

Επενδύστε τον χρόνο σας στην ανάπτυξη, την έρευνα και την αλληλεγγύη.

Μην αφήνετε το χρόνο να περνάει αν η ζήτηση των προϊόντων σας έχει πέσει, αντιθέτως επενδύστε το χρόνο αυτό ώστε να είστε παραγωγικοί και να δημιουργήσετε μακροπρόθεσμα πλάνα.

Μελετήστε νέες υπηρεσίες και προϊόντα που μπορείτε να αναπτύξετε έτσι ώστε να είστε σε ετοιμότητα όταν τα πράγματα αρχίσουν να επανέρχονται.

Δημιουργήστε ένα πλάνο Marketing και επικοινωνίας της εταιρείας σας αν νιώθετε ότι έχετε μείνει πίσω στις εξελίξεις ή ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό.

Οι επιχειρήσεις που επιδεικνύουν πειθαρχία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες θα επιβιώσουν ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν ξανά από την αρχή. Προστατέψτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας και διαδώστε το θετικό μήνυμα οτι όλα σταδιακά θα επανέλθουν στη φυσική τους ροή, όπως έχει αποδείξει η ιστορία πολλές φορές.

Η DIAFHMISH.NET είναι πιστοποιημένη διαφημιστική εταιρία απο την GOOGLE, με πιστοποιήσεις σε διαφημίσεις στην αναζήτηση GOOGLE, διαφημίσεις για κινητά, διαφημίσεις προβολής με banners σε διάφορες σχετικές ιστοσελίδες, διαφήμιση με βίντεο στο youtube. Τηλεφωνήστε μας σήμερα, ξεκινήστε άμεσα διαφήμιση στο GOOGLE ADS  και αποκτήσετε νέους πελάτες που ψάχνουν στην αναζήτηση GOOGLE για αυτό που προσφέρετε!
Διαφήμιση Προβολή στο Ίντερνετ, δημιουργούμε, διαχειριζόμαστε & βελτιστοποιούμε διαδικτυακές καμπάνιες που φέρνουν αποτελέσματα. Αναπτύξετε την επιχείρησή σας και βρείτε νέους πελάτες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Διαφήμιση Google Ads, Remarketing , Youtube Ads. Οι χρήστες του διαδικτύου θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν τα προιόντα σας, τη στιγμή ακριβώς που θα αρχίσουν να ψάχνουν για κάτι παρόμοιο.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, λύστε όλες τις απορίες σας σχετικά με τη διαφήμιση στο ίντερνετ, καλέστε μας ώρες γραφείου στο τηλέφωνο 210 9617 147 & 694 511 3789.