fbpx

Πόσο Κοστίζει η Διαφήμιση στην Google?

Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στη Google είναι η ερώτηση που διατυπώνεται συχνά απο τους υποψήφιους διαφημιζόμενους στο Google ads πελάτες μας. Ένα εύλογο ερώτημα που όμως η απάντηση εξαρτάται απο κάποιες προυποθέσεις τις οποίες θα αναλύσουμε για να σας λυθεί κάθε απορία.

Καταρχήν ξεκινώντας απο τα βασικά το Google ads αποτελεί τον δημοφιλέστερο τρόπο διαφήμισης της επιχείρησης σας και προώθησης του προιόντος σας στο διαδίκτυο. Το βασικό πλεονέκτημα που έχετε όταν δημιουργείτε μια καμπάνια στην πλατφόρμα Google ads είναι οτι απευθύνεστε σε ένα κοινό που έχει επιλεχθεί βάσει των ενδιαφερόντων του και είναι σίγουρο οτι θα ενδιαφέρεται για το προιόν ή την επιχείρηση που θέλετε να προωθήσετε.

Πως αξιολογεί όμως η google το κοστος της τόσο εξειδικευμένης διαφήμισης? 

Η διαφήμιση στην Google θα σας κοστίσει ανάλογα τις ενέργειες που γίνονται σε μια διαφήμιση σας, στο δίκτυο αναζήτησης η προβολής (websites που προωθούν εξίσου την επιχείρηση σας), αλλά και σε περιπτώσεις που κάποιος παρακολουθήσει ένα βίντεο σας στο YouTube η ή πραγματοποιεί κλήση στην επιχείρησή σας. Το πλεονέκτημα σ’αυτό είναι οτι εσείς επιλέγετε την ενέργεια που έχει ανάγκη το προιόν ή η επιχείρηση σας και η Google δεν σας χρεώνει μέχρι να εκτελεστεί αυτή η ενέργεια. Δεν χρεώνεστε δηλαδή για την απλή προβολή της διαφήμισης σας! Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η διαφήμιση που εστιάζει σε κλικ είτε σε μια σελίδα κατεύθυνσης (url ιστότοπου, φόρμας επικοινωνίας κ.α), είτε που στοχεύουν σε αγορά προιόντος.

Ωραία, και πόσο κοστίζει το Κόστος Ανα Κλικ? (CPC cost per click) στην Google?

Όταν δημιουργήσετε την διαφήμιση σας, μπορείτε να καθορίσετε εσείς τον προυπολογισμό της διαφημιστικής σας καμπάνιας ανα ημέρα θέτοντας ένα όριο εξόδου ανα κλικ μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό. Παραδείγματος χάρη μπορείτε να θέσετε 6€ την ημέρα προυπολογισμό. Η Google μέσω μιας δημοπρασίας που περιλαμβάνει την υψηλότερη προσφορά (CPC) που έχει δοθεί σε συνδυασμό με την ποιότητα της διαφήμισης σας θα καθορίσει σε ποια κατάταξη θα εμφανίσει την διαφήμισή σας.

Aν έχετε άριστη ποιότητα διαφήμισης και CTR (ποσοστό ατόμων που έκαναν κλικ απο το ποσοστό ατόμων που είδαν την διαφήμιση πχ δηλαδή αν είδαν την διαφήμιση 100 άτομα και έκαναν κλικ πάνω της 50 τότε το ctr υπολογίζεται 50%) τότε μπορείτε να επιτύχετε χαμηλότερο κόστος κλικ απο αυτό που έχετε θέσει και να βγείτε στην κατάταξη ακόμα και ψηλά από άτομα που πληρώνουν παραπάνω. Αυτό σημαίνει οτι αν υποθετικά  έχετε δηλώσει κόστος κλικ 0,20 cents μπορεί να χρεωθείτε το κλικ λιγότερο αλλα ποτέ περισσότερο και να εξασφαλίσετε περισσότερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα.  Η διαφήμιση σας θα σταματήσει να προβάλεται μόλις εξαντλήσει το όριο εξόδου και δεν θα χρεωθείτε παραπάνω.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν πόσο κοστίζει η διαφήμιση στη Google?

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν πόσο κοστίζει η διαφήμιση στη Google, όπως οι παρόμοιες διαφημίσεις που ανταγωνίζονται την διαφήμιση σας ή ο ανταγωνισμός στις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε, η έξυπνη επιλογή των λέξεων κλειδιών σας με κριτήριο την ποιότητα και όχι την ποσότητα, (μεγάλη βαθμολογία στους δείκτες ποιότητας έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος διαφήμισης), το URL προορισμού που κατευθύνουμε το χρήστη (πρέπει να είναι απόλυτα σχετικό με αυτό που θέλουμε να διαφημίσουμε).

Πως αυξάνω το CTR μου στις διαφημίσεις Google?

Στην αύξηση του CTR και της ποιότητας διαφήμισης έχουν σημαντικό ρόλο η συνάφεια της διαφήμισης με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που προβάλλεται, η ποιότητα της σελίδας προορισμού (landing page url), οι επεκτάσεις συνδέσμων, οι επεκτάσεις μηνυμάτων, τα αποσπάσματα που περιγράφουν τις παροχές της υπηρεσίας σας, οι επεκτάσεις κλήσεων, οι επεκτάσεις μηνυμάτων για να λαμβάνετε από ενδιαφερόμενους χρήστες μηνύματα στο κινητό σας. Δηλαδή γενικά, όσο πιο επαγγελματική και σωστά δομημένη είναι η διαφήμιση σας, τόσο πιο πολλές προβολές και ανταπόκριση έχετε με χαμηλότερο κόστος.

Με ποιούς τρόπους ρίχνω το κόστος διαφήμισης μου στην Google?

Λύσεις για να μην κοστίζει η διαφήμιση στην Google πολλά χρήματα υπάρχουν πολλές. Η διαφήμιση στο YouTube, όπου δεν χρεώνεστε αν κάποιος παραλείψει το βίντεο σας πρίν τα 30 δευτερα, το επαναληπτικό μαρκετινγκ όπου η διαφήμιση του διαφημιζόμενου συνεχίζει να ακολουθεί τον επισκέπτη του site, ο οποίος δεν έκανε καμία ενέργεια (κατεύθυνση στη σελίδα προορισμού, αγορά προιόντος, συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας, κλπ) αλλά το κυριότερο είναι οτι εσείς αποφασίζετε για τον προυπολογισμό σας.

Τελικά Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στην Google με νούμερα?

Η διαφήμιση στη Google κοστίζει από 5 € ευρώ την ημέρα και μπορεί να φτάσει όσο επιθυμείτε. Αυτό εξαρτάται απο το πόσες καμπάνιες ή ομάδες διαφημίσεων και λέξεις κλειδιά θα χρησιμοποιήσουμε. Όσο πιο πολλές, τόσο αυξάνεται και το κόστος της διαφήμισης. Ας δούμε ένα παράδειγμα:  Ένας προϋπολογισμός που θεωρείται σωστός για ενα κατάστημα σε όλη την Ελλάδα μπορεί να είναι από 800 ευρώ μέχρι και 1000 τον μήνα, μπορεί όμως να επιλέξει να δημιουργήσει καμπάνια ακόμα και με 150€ / μήνα. Το μειονέκτημα των λιγότερων χρημάτων αν δεν έχετε άριστη γνώση της πλατφόρμας είναι οτι πρώτον  θα συγκεντρώσει λιγότερα κλικ και δεύτερον η εμφάνιση της διαφήμισης  θα έχει χαμηλότερες θέσεις στην αναζήτηση, ίσως ακόμα και στη δεύτερη σελίδα της google.

Η diafhmish.net μπορεί να βοηθήσει! Η ομάδα μας είναι Google Partner ( Το σήμα Google Partner απονέμεται σε εταιρείες με δεξιότητες και εμπειρογνωσία στο Google Ads ) & μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας δείξει τον καλύτερο τρόπο για να διαφημίσετε την επιχείρηση σας με τον πιο κατανοητό τρόπο, φροντίζοντας να πάρετε τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης σας στην διαφήμιση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Επικοινωνήστε μαζί μας με e mail η τηλεφωνήστε μας στο 210 9617147

Διαβάστε περισσότερα για: Διαφήμιση Google Ads | Remarketing | Facebook Ads | Youtube TrueView