fbpx

Πόσο Κοστίζει η Διαφήμιση στην Google?

Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στη Google είναι η ερώτηση που διατυπώνεται συχνά από τους υποψήφιους διαφημιζόμενους στο Google ads πελάτες μας. Ένα εύλογο ερώτημα που όμως η απάντηση εξαρτάται από κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες θα αναλύσουμε για να σας λυθεί κάθε απορία. Συνήθως το μέσο κόστος ανά κλικ (CPC) μπορεί να διαφέρει, ανάλογα τον ανταγωνισμό, την αναγνωρισιμότητα του brand & διάφορους άλλους παράγοντες.

Συνοψίζοντας το μέσο κόστος ανά κλικ κυμαίνεται από 0,40 € μέχρι 1,00 € στην αναζήτηση Google ( Search ) & από 0,40 € στις διαφημίσεις προβολής ( Display ) με banners σε σχετικούς ιστότοπους, σε εφαρμογές, κλπ.

Καταρχήν ξεκινώντας από τα βασικά το Google ads αποτελεί τον δημοφιλέστερο τρόπο διαφήμισης της επιχείρησης σας και προώθησης του προϊόντος σας στο διαδίκτυο. Το βασικό πλεονέκτημα που έχετε όταν δημιουργείτε μια καμπάνια στην πλατφόρμα Google ads είναι ότι απευθύνεστε σε ένα κοινό που έχει επιλεχθεί βάσει των ενδιαφερόντων του και είναι σίγουρο οτι θα ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την επιχείρηση που θέλετε να προωθήσετε.

Πως αξιολογεί όμως η google το κόστος της τόσο εξειδικευμένης διαφήμισης?

Η διαφήμιση στην Google θα σας κοστίσει ανάλογα τις ενέργειες που γίνονται σε μια διαφήμιση σας, στο δίκτυο αναζήτησης η προβολής (websites που προωθούν εξίσου την επιχείρηση σας), αλλά και σε περιπτώσεις που κάποιος παρακολουθήσει ένα βίντεο σας στο YouTube η ή πραγματοποιεί κλήση στην επιχείρησή σας. Το πλεονέκτημα σαυτό είναι ότι εσείς επιλέγετε την ενέργεια που έχει ανάγκη το προϊόν ή η επιχείρηση σας και η Google δεν σας χρεώνει μέχρι να εκτελεστεί αυτή η ενέργεια. Δεν χρεώνεστε δηλαδή για την απλή προβολή της διαφήμισης σας! Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η διαφήμιση που εστιάζει σε κλικ είτε σε μια σελίδα κατεύθυνσης (url ιστότοπου, φόρμας επικοινωνίας κ.α), είτε που στοχεύουν σε αγορά προϊόντος.

Ωραία, και πόσο κοστίζει το Κόστος Ανά Κλικ? (CPC cost per click) στην Google?

Όταν δημιουργήσετε την διαφήμιση σας, μπορείτε να καθορίσετε εσείς τον προϋπολογισμό της διαφημιστικής σας καμπάνιας ανα ημέρα θέτοντας ένα όριο εξόδου ανα κλικ μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό. Παραδείγματος χάρη μπορείτε να θέσετε 6€ την ημέρα προϋπολογισμό. Η Google μέσω μιας δημοπρασίας που περιλαμβάνει την υψηλότερη προσφορά (CPC) που έχει δοθεί σε συνδυασμό με την ποιότητα της διαφήμισης σας θα καθορίσει σε ποια κατάταξη θα εμφανίσει την διαφήμισή σας.

Aν έχετε άριστη ποιότητα διαφήμισης και CTR (ποσοστό ατόμων που έκαναν κλικ από το ποσοστό ατόμων που είδαν την διαφήμιση πχ δηλαδή αν είδαν την διαφήμιση 100 άτομα και έκαναν κλικ πάνω της 50 τότε το ctr υπολογίζεται 50%) τότε μπορείτε να επιτύχετε χαμηλότερο κόστος κλικ από αυτό που έχετε θέσει και να βγείτε στην κατάταξη ακόμα και ψηλά από άτομα που πληρώνουν παραπάνω. Αυτό σημαίνει ότι αν υποθετικά  έχετε δηλώσει κόστος κλικ 0,80 cents μπορεί να χρεωθείτε το κλικ λιγότερο αλλά ποτέ περισσότερο και να εξασφαλίσετε περισσότερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα.  Η διαφήμιση σας θα σταματήσει να προβάλλεται μόλις εξαντλήσει το όριο εξόδου και δεν θα χρεωθείτε παραπάνω.

Συνοψίζοντας το μέσο κόστος ανά κλικ μπορεί να κυμαίνεται από 0,40 € μέχρι 1,00 € στην αναζήτηση Google ( Search ) & από 0,40 € στις διαφημίσεις προβολής ( Display ) με banners σε σχετικούς ιστότοπους, σε εφαρμογές, κλπ.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν πόσο κοστίζει η διαφήμιση στη Google?

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν πόσο κοστίζει η διαφήμιση στη Google, όπως οι παρόμοιες διαφημίσεις που ανταγωνίζονται την διαφήμιση σας ή ο ανταγωνισμός στις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείτε, η έξυπνη επιλογή των λέξεων κλειδιών σας με κριτήριο την ποιότητα και όχι την ποσότητα, (μεγάλη βαθμολογία στους δείκτες ποιότητας έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος διαφήμισης), το URL προορισμού που κατευθύνουμε το χρήστη (πρέπει να είναι απόλυτα σχετικό με αυτό που θέλουμε να διαφημίσουμε).

Πως αυξάνω το CTR μου στις διαφημίσεις Google?

Στην αύξηση του CTR και της ποιότητας διαφήμισης έχουν σημαντικό ρόλο η συνάφεια της διαφήμισης με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που προβάλλεται, η ποιότητα της σελίδας προορισμού (landing page url), οι επεκτάσεις συνδέσμων, οι επεκτάσεις μηνυμάτων, τα αποσπάσματα που περιγράφουν τις παροχές της υπηρεσίας σας, οι επεκτάσεις κλήσεων, οι επεκτάσεις μηνυμάτων για να λαμβάνετε από ενδιαφερόμενους χρήστες μηνύματα στο κινητό σας. Δηλαδή γενικά, όσο πιο επαγγελματική και σωστά δομημένη είναι η διαφήμιση σας, τόσο πιο πολλές προβολές και ανταπόκριση έχετε με χαμηλότερο κόστος.

Με ποιούς τρόπους ρίχνω το κόστος διαφήμισης μου στην Google?

Λύσεις για να μην κοστίζει η διαφήμιση στην Google πολλά χρήματα υπάρχουν πολλές. Η διαφήμιση στο YouTube, όπου δεν χρεώνεστε αν κάποιος παραλείψει το βίντεο σας πριν τα 30 δεύτερα, το επαναληπτικό μαρκετινγκ όπου η διαφήμιση του διαφημιζόμενου συνεχίζει να ακολουθεί τον επισκέπτη του site, ο οποίος δεν έκανε καμία ενέργεια (κατεύθυνση στη σελίδα προορισμού, αγορά προϊόντος, συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας, κλπ ) αλλά το κυριότερο είναι ότι εσείς αποφασίζετε για τον προϋπολογισμό σας.

Τελικά Πόσο κοστίζει η διαφήμιση στην Google με νούμερα?

Η διαφήμιση στη Google κοστίζει από 5 € ευρώ την ημέρα και μπορεί να φτάσει όσο επιθυμείτε. Αυτό εξαρτάται απο το πόσες καμπάνιες ή ομάδες διαφημίσεων και λέξεις κλειδιά θα χρησιμοποιήσουμε. Όσο πιο πολλές, τόσο αυξάνεται και το κόστος της διαφήμισης. Ας δούμε ένα παράδειγμα:  Ένας προϋπολογισμός που θεωρείται σωστός για ενα κατάστημα σε όλη την Ελλάδα μπορεί να είναι από 800 ευρώ μέχρι και 1000 τον μήνα, μπορεί όμως να επιλέξει να δημιουργήσει καμπάνια ακόμα και με 150€ / μήνα. Το μειονέκτημα των λιγότερων χρημάτων αν δεν έχετε άριστη γνώση της πλατφόρμας είναι ότι πρώτον  θα συγκεντρώσει λιγότερα κλικ και δεύτερον η εμφάνιση της διαφήμισης  θα έχει χαμηλότερες θέσεις στην αναζήτηση, ίσως ακόμα και στη δεύτερη σελίδα της google.

Η diafhmish.net μπορεί να βοηθήσει! Η ομάδα μας είναι Google Partner ( Το σήμα Google Partner απονέμεται σε εταιρείες με δεξιότητες και εμπειρογνωσία στο Google Ads ) & μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας δείξει τον καλύτερο τρόπο για να διαφημίσετε την επιχείρηση σας με τον πιο κατανοητό τρόπο, φροντίζοντας να πάρετε τη μέγιστη απόδοση της επένδυσης σας στην διαφήμιση ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμα για : Κόστος Διαφήμισης στο Youtube 

Διαβάστε ακόμα για : Πως να προωθήσεις το κανάλι σου στο YouTube με διαφημίσεις GOOGLE discovery ads. ( In-feed )

Συχνές Ερωτήσεις για Διαφήμιση Προβολών στο You Tube

Πώς θα μαι σίγουρος οτι οι προβολές που θα λάβω θα είναι από τη διαφήμιση?

Ξεκινώντας τη διαφήμιση του βίντεο σας τηρούμε απόλυτη διαφάνεια. Η πλατφόρμα google ads δίνει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό που εμφανίστηκε το βίντεο σας στους χρήστες και πόσοι το παρακολούθησαν. Με την ολοκλήρωση της αγοράς μαζί με την απόδειξη σας θα λάβετε ενα screenshot των προβολών όταν ξεκινάει η διαφήμιση και με την ολοκλήρωση των προβολών θα λάβετε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία. Επιπλέον, η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη εταιρεία Google Partners απ’το 2012, ενώ ασχολείται με το διαδίκτυο και τη διαφήμιση απ’το 2000.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τους Όρους Χρήσης & Προϋποθέσεις αγοράς Υπηρεσιών από τον Ιστότοπο.

Ποιοί τρόποι πληρωμής είναι διαθέσιμοι?

Η εταιρεία μας δεν επεξεργάζεται τα οικονομικά σας στοιχεία και ούτε έχει πρόσβαση σ’αυτά. Συνεργαζόμαστε με τη Viva Wallet και το Paypal για την ολοκλήρωση της αγοράς σας, τα οποία δεν κοινοποιούν σε μας τα στοιχεία πληρωμών σας και αποτελούν ένα ασφαλές περιβάλλον πληρωμών, τα οποία χρησιμοποιούν διεθνή τραπεζικά πρότυπα ασφαλείας και προστασίας συναλλαγών.
Μετά την καταχώρηση της Φόρμας θα μεταβείτε σε σελίδα ολοκλήρωσης της αγοράς σας, όπου θα πρέπει να επιλέξτε μεταξύ πληρωμής μέσω Viva Wallet η Paypal.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ VIVA WALLET

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληρώσετε με κάρτα επιλέξτε να μεταφερθείτε στο προστατευμένο περιβάλλον του Viva Wallet για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας.

Η Viva Wallet δέχεται όλες τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και η πληρωμή μπορεί να γίνει:
1) Χρησιμοποιώντας τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στη Viva Wallet, το οποίο εμφανίζεται πατώντας στη φόρμα το κουμπί “Πληρωμή με Viva Wallet” ως πρώτη επιλογή.
2)Μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας στο περιβάλλον της Viva Wallet χωρίς να δημιουργήσετε κάποιο λογαριασμό, το οποίο βρίσκεται σαν δεύτερη επιλογή “Πληρωμή με κάρτα χωρίς είσοδο” και είναι ανοιχτό από προεπιλογή.
3) Μέσω κωδικού πληρωμής με κατάθεση μετρητών σε οποιοδήποτε από τα σημεία Viva Wallet.
4) Μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό με σύνδεση στο web banking και κωδικό πληρωμής.
5) Μέσω Google Pay ή Apple Pay.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ PAYPAL
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληρώσετε με Paypal επιλέξτε την επιλογή Paypal. Θα μεταβείτε σε σελίδα ολοκλήρωσης της αγοράς σας μέσω Paypal, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή να πληρώσετε απευθείας απ’το Paypal. Σε περίπτωση που επιθυμείτε διαφορετικό τρόπο πληρωμής, επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του γραφείου ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας της σελίδας.

*Στις Ανωτέρω τιμές Δεν Συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ + 24% ο οποίος προστίθεται στην διαδικασία ολοκλήρωσης πληρωμής.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης.

Σε πόση ώρα εμφανίζονται προβολές στο βίντεο μου μετά την πληρωμή?

Το βίντεο σας θα διαφημιστεί άμεσα η διαφήμιση για να εγκριθεί απο τη GOOGLE  τις καθημερινές κάνει από 6 μέχρι 48 ώρες συνήθως. Σε περίοδο γιορτών και αργιών, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω. Το πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν εξαρτάται απ’το ποσό των προβολών που αγοράσατε. Συνήθως μετά την έγκριση της διαφήμισης του βίντεο μπορείτε να αναμένετε περίπου 400-1000 προβολές ανά ημέρα. Προσοχή, στην παρακάτω φόρμα δεν αγοράζετε views ( προβολές ), αλλά διαφημίζετε το βίντεο σας για περισσότερες προβολές με διαφήμιση στο ίδιο το youtube, από πραγματικούς ανθρώπους που θα παρακολουθήσουν το βίντεο σας με αποτέλεσμα την αύξηση των προβολών σας, με απόλυτα νόμιμη διαφημιστική καμπάνια στην πλατφόρμα της Google.  

0

1 ) Η στόχευση της διαφήμισης των βίντεο είναι η Ελλάδα σε απόλυτα συναφές κοινό, το οποίο πρέπει να επιλέξετε ΕΛΛΑΔΑ & πόσες προβολές θέλετε.

2 ) Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε τις παγκόσμιες προβολές & να εμφανίζεται το βίντεο σας με διαφήμιση σε όλο τον κόσμο.

Οι παγκόσμιες προβολές έχουν 50% χαμηλότερο κόστος ! 

 

Διαβάστε περισσότερα για: Διαφήμιση Google Ads | Remarketing | Facebook Ads | Youtube TrueView