fbpx

Content Marketing (Μαρκετινγκ Περιεχομένου)

Ακούς τον όρο όλο και συχνότερα και η αλήθεια είναι ότι αναρωτιέσαι τι είναι το Content Marketing (Marketing Περιεχομένου), σε ποιους τομείς της επιχείρησης σου μπορεί να βοηθήσει και με ποιο τρόπο να το εφαρμόσεις και στον δικό σου ιστότοπο. Στο Diafhmish.net ετοιμάσαμε έναν μικρό οδηγό σχετικά με όλα όσα χρειάζεσαι για να κατανοήσεις για να ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με έναν από τους πιο επιτυχημένους τρόπους διάδοσης της δουλειάς σου.

Τι είναι το Content Marketing ή αλλιώς Μαρκετινγκ περιεχομένου?

Με πολύ απλά λόγια το Content Marketing είναι μια από τις κορυφαίες στρατηγικές SEO η οποία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την έκδοση γνήσιου, πληροφοριακού και πρωτότυπου περιεχομένου με σκοπό να προσεγγίσει και να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και σχέσεις αξίας με το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι σαν οργανισμός ή επιχείρηση.

Πως θα βοηθήσει το Content Marketing την επιχείρησή μου και τους πελάτες μου?

Το Content Marketing έχει βοηθήσει μεγάλες επιχειρήσεις να επεκταθούν ακόμη περισσότερο ενώ παράλληλα ωφελεί και τους υποψήφιους πελάτες τους που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο τους. Δεν είναι κάτι καινούριο, οι μεγάλες εταιρείες μας λένε ιστορίες από τις αρχές της διαφήμισης. Είναι ωφέλιμο τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τον καταναλωτή και αυτό είναι κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μεθόδους marketing.  Όταν δημιουργείς πληροφοριακό περιεχόμενο μεγάλης αξίας για το κοινό σου:

Αυξάνεις την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση προς την εταιρεία σου.

Μεγιστοποιήσεις την πιθανότητα να βρεθείς ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης σε κάποιο ερώτημα σχετικό με τις υπηρεσίες που παρέχεις (δηλαδή, βοηθάς την ιστοσελίδα σου στο SEO).

Παράλληλα, παρέχεις σημαντικές πληροφορίες στο κοινό σου σχετικά με το πως μπορούν να εκμεταλλευτούν το προϊόν που διαθέτεις προς πώληση και φυσικά….

Μακροπρόθεσμα αυξάνεις τις πωλήσεις σου και την αναγνωρισιμότητα στον χώρο που δραστηριοποιείσαι με οικονομικό τρόπο αφού το περιεχόμενο που δημιουργείς ανακυκλώνεται στον κόσμο του Internet και μένει για πάντα.

Ναι, το Content Marketing δεν είναι εύκολο. Θέλει δουλειά, επιμονή, έρευνα, υπομονή, πρωτότυπες ιδέες και αυθεντικότητα. Να είσαι αληθινός με τους αναγνώστες στους οποίους απευθύνεσαι και αν έχεις απευθυνθεί σε κάποια εταιρεία για να σε βοηθήσει, να της έχεις μεταδώσει τους στόχους σου, το όραμα της επιχείρησης σου και να της έχεις τονίσει τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε διακρίνουν από τους ανταγωνιστές σου.

Content Marketing παραδείγματα

Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις καλύτερα τη σημασία του, στο “χτίσιμο” του brand της εταιρείας σου θα σου δώσω ένα παράδειγμα Content Marketing που χάνεται στο μακρινό 1895, πολύ πριν υπάρξει ο όρος Content Marketing.

Η πολύ γνωστή εταιρεία τρακτέρ  John Deere με το ελάφι “σήμα κατατεθέν” της, ξεκίνησε την έκδοση του περιοδικού The Furrow, ένα περιοδικό ποικίλης ύλης που απευθυνόταν στον μέσο Αμερικάνο αγρότη και κάλυπτε θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα του, παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών γεωργίας ενώ παράλληλα προωθούσε τα προϊόντα της και ενημέρωνε τους αγρότες για τα νέα της εταιρείας μέσα από τις σελίδες του περιοδικού.

Πολύ γρήγορα το περιοδικό απέκτησε σταθερούς αναγνώστες που ολοένα και αυξάνονταν ενώ το μυστικό της επιτυχίας του σύμφωνα με τον υπεύθυνο του δημιουργικού τμήματος, Tom Sizemore ήταν ότι τα θέματα του περιοδικού προσανατολίζονταν περισσότερο στα προβλήματα του μέσoυ αγρότη παρά στην “cold calling” προώθηση προϊόντων. Ώς αποτέλεσμα η εταιρεία ήρθε σε επαφή με τους πελάτες της και τους έδειξε πως μπορούν να βοηθηθούν εκείνοι από τα προϊόντα της. Σήμερα, το The Furrow της John Deere δημοσιεύεται σε 4 γλώσσες σε 115 χώρες και έχει επεκταθεί σε περιοδικά ιστού και social media.

Πως συνδέονται το Content Marketing & το SEO?

To Content Marketing & το SEO συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, αφού το να δημιουργείς περιεχόμενο σχετικό με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχεις θεωρείται η πιο αποτελεσματική στρατηγική SEO που χρησιμοποιούν οι ειδικοί. Όταν δημιουργείς περιεχόμενο για την ιστοσελίδα θα πρέπει να περιέχονται λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την υπηρεσία που παρέχεις. Με μια καλή έρευνα μπορείς να συμπεριλάβεις λέξεις κλειδιά για τις οποίες θες να εμφανίζεσαι στα αποτελέσματα αναζήτησης, έχοντας πάντα στο μυαλό σου τι μπορεί να αναζητάνε οι πιθανοί πελάτες σου. Άλλωστε, μη ξεχνάς ότι στο SEO οι λέξεις-κλειδιά από μόνες τους χωρίς τη δημιουργία πρωτότυπου και πληροφοριακό περιεχομένου δε θα σου δώσουν τα αποτελέσματα που ζητάς.

Case Study Content Marketing από τη Diafhmish.net

Ένα case study από τη Diafhmish.info μπορεί να σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τη σημασία του Marketing Περιεχομένου και πως σχετίζεται με το SEO. Η ServiceNow είναι μια αξιόπιστη εταιρεία service οικιακών συσκευών που δραστηριοποιείται στο Λεκανοπέδιο Αττικής τα τελευταία χρόνια. Παρόλο που η τεχνογνωσία και η εμπειρία της έχουν εξασφαλίσει ένα σταθερό πελατολόγιο, προχώρησε πρόσφατα σε επανασχεδιασμό του Site της και προσθήκη Blog.

Η Diafhmish.net ανέλαβε την προσθήκη και την συγγραφή άρθρων στο Blog με γνώμονα τις αναζητήσεις των πιθανών πελατών και το πώς θα μπορούσε να τους βοηθήσει πρακτικά σε τυχόν προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν με τις οικιακές τους συσκευές πριν χρειαστεί να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους τεχνικούς. Έτσι, όταν ο χρήστης αναζητήσει γιατί το ψυγείο General Electric βγάζει νερά στο πάτωμα, θα βρει ένα άρθρο του servicenowathens.com πληροφοριακό σχετικά με το πως θα πρέπει να κατευθυνθούν πριν καλέσουν τους εξειδικευμένους τεχνικούς της.

Μυστικά για πετυχημένο Content Marketing (Marketing Περιεχομένου)

Αν είσαι αρχάριος στη Δημιουργία Περιεχομένου και στο Content Marketing διάβασε κάποια μυστικά που θα σε βοηθήσουν στο ξεκίνημα σου.

  • Δημιούργησε ένα Blog για το Site σου και μοιράσου περιεχόμενο που αφορά το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι με έξυπνο, πρωτότυπο τρόπο.
  • Δημιούργησε μια στρατηγική που θα περιλαμβάνει άρθρα, επεξηγηματικές εικόνες, βίντεο, quiz και περιεχόμενο μεγάλης αξίας για τον αναγνώστη τόσο ώστε να θέλει να το κοινοποιήσει σε γνωστούς και φίλους.
  • Χρησιμοποίησε e-mail marketing, Facebook posts και Facebook ads ώστε να διαμοιράσεις το περιεχόμενο σε όσα περισσότερα κανάλια μπορείς.
  • Να είσαι συνεπής στη δημιουργία περιεχομένου. Οι μηχανές αναζήτησης “αγαπάνε” το φρέσκο και πρωτότυπο περιεχόμενο.
  • Ζήτα Βοήθεια! Είναι λογικό να μην έχεις χρόνο αν έχεις μικρή επιχείρηση και είσαι νέος σε όλο αυτό. Επικοινώνησε μαζί μας σήμερα, ώστε να σχεδιάσουμε ένα πλάνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησης σου.

Στη diafhmish.net αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουν όλες οι εταιρείες τη δυνατότητα ή την τεχνογνωσία για τη δημιουργία άρθρων υψηλής ποιότητας που να αντικατοπτρίζουν το όραμα τους, τα προϊόντα τους η τις υπηρεσίες που παρέχουν, δημιουργώντας το μέγιστο αντίκτυπο στην αγορά. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει δράση η έμπειρη ομάδα μας από content creators που μπορούν να δημιουργήσουν, στοχευμένο και 100% πρωτότυπο περιεχόμενο σε διάφορες μορφές.

 

Επικοινώνησε Μαζί Μας σχετικά με τη Συγγραφή Πρωτότυπων Άρθρων Για Την Ιστοσελίδα Σου, Το Βίντεο Σου, Τις Εγγραφές Σου Στο Facebook ή τηλεφώνησε μας στο  210-9617147